Pestrý salát z avokáda a rajčat

barevný salát v misceSalát z avokáda a rajčat mám ráda, že je tak krásně barevný. I když avokádo je k dostání spíš v zimním nebo jarním období, čerstvá rajčata jsou v obchodech téměř celoročně.
Energetickou hodnotu má obvykle každý salát z avokáda vyšší, protože avokádo je energetickou a zároveň zdravotní bombou. Tuky obsažené v plodu avokáda mají příznivé nutriční složení a glykemický index avokáda byl stanoven jako nulový.

Jak na to: Zralé avokádo rozpůlím, ihned pokapu citronovou šťávou a přímo v misce ze slupky nožem nakrájím. Omytá rajčata nakrájím na půlměsíčky a společně s avokádem přidám do misky na salát. Vše osolím, opepřím, pokapu olejem a citronovou šťávou. Promíchám a přidám konzervované černé olivy. Hotový salát podávám ihned, aby avokádo nezměnilo barvu.

Co na to: 1 avokádo, 1 citron, 5 středně velkých rajčat (500g), sůl, mletý pepř, ½ lžíce olivového oleje, 100g balíček vypeckovaných černých oliv.

Salát z avokáda a rajčat z tohoto množství stačí pro 2 osoby. K tomuto kaloričtějšímu a o to víc zdravému salátu může být vhodnou přílohou kousek celozrnného pečiva.
Tak dobrou chuť! Vaše
1 porce=1/2: 1507kJ, 360kcal, 18.2g sacharidů

Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Saláty se štítky Avokádo, Saláty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>