Falešný tatarák

Falešný tatarákReceptů na falešný tatarský biftek je mnoho už od časů, kdy byla pravá svíčková vzácně k dostání a její cena nebyla přijatelná pro každého. Já mám pravý tatarák moc ráda, ale tento pokrm je vhodný pro čistě společenský okamžik. Protože pokud ho uděláte, je dobré mít k jeho pojídání více osob, nejlépe hostů, a že i dnes je maso na pravý tatarák dost drahé, hodí se spíš pro určitou příležitost. Znám taky zatvrzelce, kteří by pravý tatarák, jakožto syrové maso, do úst nevzali. Z výše uvedených důvodů je dobré připravit si občas falešný tatarský biftek, který zpestří nabídku fádních pokrmů, je zdravý a ladí člověku i pro oko. Dokážu ho sníst sama.

Postup přípravy falešného tataráku: Vařený brambor oloupu a nastrouhám na jemném struhadle. Pak vetřu tvaroh. Směs dle chuti osolím a vmíchám pár kapek worchesteru, jednu až dvě lžičky hořčice a kečupu podle chuti. Směs dám do ledničky zaležet a mezitím udělám topinky z celozrnného chleba na topinkovači.

Co je na to potřeba: 125 g netučného tvarohu (půl kostky), 1 menší vařený brambor (125 g), sůl, pepř, sladká paprika, worchesterová omáčka, obyčejná hořčice, kečup (bez cukru je nejlepší), 1 menší cibule, kyselá okurka nebo syrová paprika na dozdobení.

Ze směsi vytvaruji na talíři bochánek, který obložím cibulí, kořením a nasekanou okurkou nebo čerstvou  paprikou. K tomu pojídám topinku opečenou nasucho a i když mám na talíři jen falešný tatarský biftek, tvářím se, že jím pravý tatarák. Zkuste to taky!
Vaše

1 porce, 1151kJ, 275kcal, 43.4g sacharidů