Rychlý salát z baby špenátu

salát z baby špenátu s nivou a vařenými vejciSalát z baby špenátu nedělám moc často, i když zdravý špenát v rozličných druzích pokrmů miluji. Kdo však má vlastní zahrádku a špenát na ní pěstuje, může mít k dispozici čerstvé listy špenátu kdykoliv, a salát z baby špenátu dělat od jara do podzimu a podle různých receptů.

Jak na to: Omyté a okapané špenátové lístky zbavím stopek a dám do mísy. Olej s citronovou šťávou a špetkou soli našlehám a naliju na špenát a promíchám. Vařená vejce rozkrájím a vmíchám do toho. Salát naservíruji do misek, povrch posypu strouhaným sýrem niva, případně sekanými ořechy a ihned podávám.

Co na to: 125g špenátových listů, 4 vařená vejce, 50g nivy, sůl, šťáva z půl citronu, 1 lžíce oleje, (hrst ořechů).

Salát z baby špenátu je zdravý a dietní, obsahuje jen suroviny s nízkým glykemickým indexem a minimálním obsahem sacharidů. Spolu s celozrnným pečivem se hodí pro dvě nebo tři osoby k večeři.
Dobrou chuť přeje
1 porce=1/2: 1622kJ, 388kcal, 7.2g sacharidů

Sdělte to přátelům...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Příspěvek byl publikován v rubrice Saláty se štítky Saláty, Špenát. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>