Plněné avokádo

Avokádo s náplní z tresčích jaterVíte, co chutná Madonně? Zapečené avokádo s krevetkami! A víte co chutná mně? Stačí mi úplně plněné avokádo s náplní z tresčích jater. Avokádo má vyšší energetickou hodnotu z důvodu vysokého obsahu rostlinných tuků. V tomto případě však nemůžeme hledět na kvantitu. Plněné avokádo obsahuje tuky s omega nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou dnes vysoce ceněny z hlediska udržení zdraví. Kvalitní jsou i další části náplně.

Příprava náplně: Do misky vyklopím konzervu s tresčími játry, osolím a opepřím a větší kousky rozmačkám. Do toho vmíchám najemno nakrájenou cibulku a kelímek sýra cottage light. Směs dám asi na dvě hodiny proležet.
Avokádo - 4 naplněné půlkyPříprava avokáda: Až potom zralé avokádo omyji a osuším. Avokádo se nikdy neloupe. Neoloupané se musí po délce nakrojit až k pecce. Kroutivým pohybem obou půlek proti sobě se půlky od sebe oddělí a v jedné polovině zůstane velká pecka. Pecku odstraním a z rozkrojených půlek avokáda lžičkou vydlabu jen část měkké dužniny. Vydlabanou hmotu pokapu citronovou šťávou, aby nezhnědla a nakrájím na menší kousky. Šťávou z citronu pokapu i vnitřky polovin z avokáda. Nakrájenou část dužniny lehce vmíchám do odleželé náplně z tresčích jater. Vydlabané půlky avokád naplním připravenou směsí, ozdobím a hned podávám, aby misky z vydlabaného avokáda neztratily dobrou konzistenci a barvu.

Co na to: 2 zralá avokáda, 1 konzerva tresčích jater v oleji a vlastní šťávě (115 g), 200 g sýra cottage light, pepř, sůl, šťáva z ½ citronu nebo limetky, malá cibulka.

Avokádo je po nutriční stránce odborníky velice ceněno a v zimním období je vhodné zařadit do jídelníčku cizokrajné ovoce nebo zeleninu. Plněné avokádo je jednou ze snadnějších variant přípravy tohoto tropického plodu. Takto připravené avokádo se samozřejmě lžičkou vyjídá i s dužninou, která zbyla v avokádové misce. Podávám ho s kouskem čerstvého pečiva a uvedené množství je pro 4 osoby k večeři.
Dobrou chuť!   Vaše
1 porce=1/4: 1737kJ, 414kcal, 7.7g sacharidů

Příspěvek byl publikován v rubrice Speciality se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *